Начин на приготвяне
Омесва се хубаво еластично, средно твърдо тесто, от продуктите. Оставя се за половин час на топло, покрито с найлон. След това тестото се премесва, оформя се на руло и се дели на 2 части.
Всяка част се разточва на кора, с дебелина 0.5 см и с форма с диаметър 6 см. се изрязват кръгове. Всяко кръгче се прегъва на две и краищата се събират към средата.
Притискат се хубаво в долната част за да не се разтварят. Редят се в тава, застлана с хартия, като се почва от края на тавата. На последния ред в средата се оформя топче.
Така оформена питата се покрива с найлон и се оставя на топло за 20 мин. Тогава питата се намазва с жълтък, прясно мляко и олио и се поставя във фурната, която се включва на 180 градуса.
Готова е след 45-50 мин, когато има приятен загар.