Начин на приготвяне
В малко от хладката вода сипете захарта, маята и малко брашно. Оставете да се активира и с останалите продукти замесете средно твърдо тесто. Оставете за около половин час да втаса.
Разделете на четири равни части и едно малко топче за цветето по средата. Разточете четири обли кори, подредете една върху друга, като мажете с олио /без последната/.
Сложете малка чаша за център и разрежете на осем части. Всяка част разрежете на три и от тях оплетете плитка като краищата подвийте отдолу. От снимките става по ясно за тези, които не могат да разберат.
От малкото топче тесто разточете кора и изрежете цветчета с формичка, подредете едно върху друго. Оставете питката да втаса, след което намажете с разбития жълтък, малко вода и олио, поръсете със семената и печете в загрята фурна на 170 градуса.
За около 35 минути питката е готова, но това зависи от печката.
Коментари