Начин на приготвяне
Затоплете фурната на 250 градуса. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавяте постепенно масло в сместа, докато тя започне да прилича на царевично брашно.
Добавете кашкавала и направете вдлъбнатина по средата на сместа. Изсипете прясното мляко в нея. Разбъркайте тестото бързо с вилица, докато образува топка. Тестото трябва да е меко. Поставете тестото на набрашнена повърхност.
Омесете го около 30 минути.
С малка точилка го разточете на кръг с дебелина 1.3 см. Набрашнете краищата на чаша с по-голям диаметър и с нея изрежете кръгчета от тестото.
С нож направете кръстосани разрези върху всяко кръгче. Поставете готовите питки в тава, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцето и водата и с тази смес намажете питките. Печете 10-12 минути до златисто.
Сервирайте готовите питки топли, като по желание може да ги поръсите с подправки на вкус.
Коментари
Също така смятам, че тесто, в което има бакпулвер не трябва да се меси дълго. (При живата мая, колкото по -дълго месиш, толкова по -добре, но при химичните набухватели е точно обратното.)