Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки слънчоглед с кашкавал

Питки слънчоглед с кашкавал

Питки слънчоглед с кашкавал2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
12
"Идеалните питки - стават за сандвичи, бургери, но най-обичат да правят компания на шкембе чорба"

Необходими Продукти

  • брашно - 25 г
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - 0.5 ч.л.
  • масло - 50 г
  • кашкавал - 50 г настърган
  • прясно мляко - 180 мл
  • яйце - 1 голямо
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете фурната на 250 градуса. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Добавяте постепенно масло в сместа, докато тя започне да прилича на царевично брашно.

Добавете кашкавала и направете вдлъбнатина по средата на сместа. Изсипете прясното мляко в нея. Разбъркайте тестото бързо с вилица, докато образува топка. Тестото трябва да е меко. Поставете тестото на набрашнена повърхност.

Омесете го около 30 минути.

С малка точилка го разточете на кръг с дебелина 1.3 см. Набрашнете краищата на чаша с по-голям диаметър и с нея изрежете кръгчета от тестото.

С нож направете кръстосани разрези върху всяко кръгче. Поставете готовите питки в тава, покрита с хартия за печене. Разбийте яйцето и водата и с тази смес намажете питките. Печете 10-12 минути до златисто.

Сервирайте готовите питки топли, като по желание може да ги поръсите с подправки на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз също искам да разбера точното количество на брашното? Според мен само с нож няма така да се оформят питките, нямате ли по-подробни снимки?
01.05.2017 00:16
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Мисля, че рецептата е доста неточна.25 грама брашно...... Предполагам е някаква грешка, ок.
Също така смятам, че тесто, в което има бакпулвер не трябва да се меси дълго. (При живата мая, колкото по -дълго месиш, толкова по -добре, но при химичните набухватели е точно обратното.)
11.04.2017 01:33
2
Покажи всички подкоментари