Начин на приготвяне
Картофите и морковите обелвам и заедно с парче пилешки гърди слагам в малка тенджерка.
Прибавям няколко кристалчета морска сол и 3-4 зрънца черен пипер, наливам вода, колкото да ги покрие и слагам на котлона да се сварят.
Изваждам сварените картофи, моркова и пилешкото месо и ги нарязвам на малки кубчета.
Слагам ги в саханче. Нарязвам овчето сирене на гредички и подреждам отгоре в кръг.
Настъргвам кашкавала. Разпределям маслото. Поръсвам с червен пипер и слагам в предварително загрята фурна да се запече леко.
Преди сервиране, поръсете с накълцан на ситно магданоз.
Бележка: Бульонът от вареното е вкусен и лековит в това студено време навън, така че спокойно го ползвайте като сгряваща напитка.