Начин на приготвяне
Агнешките дреболии (без черния дроб) се сваряват до готовност с 1 бр. дафинов лист и 2-3 бр бахар - зърна.
Черният дроб се попарва в гореща вода за 2-3 минути или докато смени цвета си.
Изваждат се и се нарязват на кубчета. Бульонът се запазва, като се отстранява дафиновият лист и зърната бахар.
Наситнената глава лук се задушава в мазнината за около 2-3 минути или докато стане прозрачен.
Добавя се оризът, разбърква се и се оставя на умерен котлон докато стане стъклен, при непрекъснато разбъркване. Добавя се наситнен пресен лук, червен пипер, черен пипер, сол, джоджен, магданоз и кубчетата дреболии.
Залива се с около 600 мл бульон и се оставя на умерен котлон да къкри за около 10 мин.
След това се изсипва в намазнена тавичка и се пече на 180 градуса за около 40 мин. Оризът все още не бива да е напълно сварен, малко да е хрупкав.
През това време се приготвя заливката, като се разбиват яйцата, брашното, малко сол и киселото мляко. Залива се и се пече за още 15 минути или до хубаво зачервяване на заливката. След тези минути дроб сармата ще е напълно готова.
Поднася се с топка цедено кисело мляко.
На мама агнешката дроб сарма е много вкусна.
Коментари
Мария, какво не ти хареса, къде ми е грешката в тази рецепта, нещо има което те е подразнило в изпълнението, неточности, моля ти се сподели. Покажи ми твоя рецепта по-добра, нали знаеш, винаги има по-добро изпълнение.