Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от лапад и парченца агнешко месо

Салата от лапад и парченца агнешко месо

Ирена ХристоваИрена Христова
Чирак
4717871184
Салата от лапад и парченца агнешко месо1 / 2
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лапад - 40 - тина листа
  • магданоз - 1 връзка
  • агнешко месо - 100 г сварено
  • яйца - 4 варени
  • краставици - 1 бр.
  • лимонов сок
  • хималайска сол
  • салвия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете листата лапад и магданоза. Наситнете агнешкото месо на ситни късчета. Аз го накълцах като кайма, за да е почти незабележимо.

Жълтъците се смачкват, а белтъците се нарязват на парченца. Краставицата се реце на полумесеци.

Всички съставки се смесват и се подправят с лимонов сок, сол и салвия. Салвията е много подходяща за агнешко месо, за това препоръчвам.

Това е една доста хранителна салата с интересен вкус, подходяща за Великденските празници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: