Агнешко с лапад

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Агнешко с лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Крехкото агнешко месо отлично се съчетава с всякакви зелении, но с лапад ни е най-любимо"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 750 г
  • лапад - 1 кг
  • лук - 3 връзки зелен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • джоджен - 2 - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 броя
  • прясно мляко - 100 мл, може и кисело
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на късове и го запържете в сгорещената мазнин. Щом се позапържи, добавете и накълцания лук.

Когато и лукът поомекне добавете червения пипер, брашното и разбъркайте добре. Прибавете почистената и нарязана лапад към останалите продукти и задушавайте, докато омекне.

Долейте гореща вода на около, посолете и поръсете с черен пипер на вкус. След малко преместете агнешкото с лапад в тава, прибавете джоджена и го запечете, докато водата леко се изпари.

Разбийте яйцата с млякото и залейте ястието. Извадете от фурната, щом се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: