Начин на приготвяне
Активирайте маята по обичайния начин – малко топло мляко, лъжичка захар, мая и брашно. Разбийте яйцата с останалите продукти без маслото и олиото.
Пресейте брашното и замесете меко тесто, намажете плота с олио и прехвърлете тестото там, започнете да вкарвате мазнината, като го месите дълго и продължително. Когато я поеме го оставете на топло да втаса.
Оформете топки, след което всяка разделете на два фитила, сложете от нарязания шоколад и нарязаните сини сливи, които предварително сте накиснали в малко ром или коняк.
Усучете и завийте отдолу, така получените козуначета сложете в силиконови формички в тава за мъфини.
Покрийте ги и оставете да втасат, когато са готови ги намажете с разбито яйце с малко мляко, поръсете с бадеми и кристална захар.
Печете в загрята фурна до хубав червен загар, така са много вкусни и апетитни.