Начин на приготвяне
Най-първо си изпекох чушките. След това ги сложих, да се задушат за кратко, в найлонов плик, поръсени с малко сол.
През това време си приготвих сосчето по следния начин: първо, в купа сложих почистения и накълцан чесън, като добавих солта и разбитото кисело мляко, и разбърках.
След това го оставих за кратко в хладилника.
Обелих, почистих и нарязах чушките, като ги сложих в чиния.
След това разбих яйцата със солта и ги запържих в олио, тоест направих бъркани яйца, и ги оставих леко да се охладят.
По това време си приготвих запръжката.
След като направих запръжката за нашата селска манджа, в малка тавичка сипах чушките и бърканите яйца.
След което ги полях със соса и разбърках Буранията.
А отгоре полях със запръжката.
И за финал оставих буранията от чушки за около 30 минути в хладилника!