Ябълки по шведски

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Ябълки по шведски1 / 2
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ябълки - 600 г
  • краве масло - 80 г
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 125 г
  • сладко от вишни - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л. или конак
  • лимони - сокът и настърганата кора на 1
  • За соса
  • захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 8 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, нарязват се на дебели филийки и се задушават с 1/2 ч.ч. вода и захар.

Маслото, пудрата захар и жълтъците се разбиват на пяна. Прибавят се бадемите, брашното, лимоновият сок и лимоновата кора. След това се добавят и белтъците.

На дъното на намаслена тавичка се нареждат изцедените задушени ябълки, а върху тях - вишните /без сиропа/. Напръскват се с коняк или ром и се заливат с приготвеното тесто. Пекат се в умерено загрята фурна около 50 минути.

Поднасят се напълно изстинали заедно с тавичката.

Сервират се със сос, приготвен с изцедения от ябълките сок, виното и пудра захар на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: