Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка чорба за Великден

Агнешка чорба за Великден

Агнешка чорба за Великден
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Задължителна за празника! Отваря апетита за следващите я агнешки мръвки"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г дроб и чревца
  • пресен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • ориз - 3 с.л. пълни
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • пресен джоджен
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца се обръщат с обелена гладка пръчка и се измиват много добре на течаща вода.

Поставят се в тенджера заедно с агнешкия дроб, заливаме със студена вода и варим до полуготовност.

Пяната при варенето се изхвърля, бульонът се запазва, дреболиите се отцеждат и нарязват на кубчета и се връщат в бульона, течността е около 1 литър и половина.

Морковът се почиства и нарязва, добавя се в чорбата. Измива се оризът, сипваме в тенджерата и варим до готовност.

В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан пресен лук да омекне, снема се от котлона и разбъркваме с червения пипер.

Сипва се в агнешката супа, разбърква се и овкусяваме със сол и черен пипер.

Приготвя се застройка от разбит жълтък с кисело мляко, може и цяло яйце. Разбърква се с малко от топлия бульон и се връща в чорбата.

Накрая се прибавят подправките, щипка риган и задължително пресен джоджен, нарязан ситно.

Поднасяме топла чорбата, а вкусът е уникален!

Агнешката чорба за Великден е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Моля да се редактира червеният пипер е половин чаена лъжичка , а не чаена чаша - грешка човешка ,извинявам се :)
14.04.2017 15:48
7