Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначени мъфини с три вида пълнеж

Козуначени мъфини с три вида пълнеж

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6873
Козуначени мъфини с три вида пълнеж
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
18
"Ако обичате козунак, направо ще се влюбите в тези козуначени мъфини"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - около 1 кг
  • мая - 1/2 кубче
  • прясно мляко - 50 мл
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • ром - 1 ампула
  • лимон - настъргана кора от 1
  • стафиди
  • шоколад
  • локум
  • За намазване
  • жълтък - 1 бр.
  • прясно мляко - 20 мл
  • олио
  • захар
  • филиран бадем
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко трябва да бъде леко топло, а не горещо. В него се разтваря маята, захарта и 2 с.л. брашно и се оставя да шупне.

От брашното се оформя кладенче и се добавя се щипка сол. Яйцата се разбиват с миксер и се добавят захарта и настърганата лимонова кора.

Шупналата мая, маслото и яйчената смес се изсипват при брашното и се замесва меко тесто.

Готовото тесто преместете в чист съд, покрийте и оставете да втаса за около 2 часа или докато удвои обема си.

След това от тестото се оформят топчета със средна големина. Във всяко топче се слага различен пълнеж /шоколад, локум, стафиди/.

Във форма за мъфини се слагат хартийки и във всяка хартийка се слагат по 3 топчета /както е показано на една от снимките/. Оставят се да втасат и се намазват с разбития жълтък, прясно мляко и олио.

Поръсват се със захар и филиран бадем.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар.

Важно: Всички продукти трябва да са със стайна температура и помещението, в което се работи да е затоплено.

Забележка: От тестото може да се направи и цял козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: