Начин на приготвяне
Прясното мляко трябва да бъде леко топло, а не горещо. В него се разтваря маята, захарта и 2 с.л. брашно и се оставя да шупне.
От брашното се оформя кладенче и се добавя се щипка сол. Яйцата се разбиват с миксер и се добавят захарта и настърганата лимонова кора.
Шупналата мая, маслото и яйчената смес се изсипват при брашното и се замесва меко тесто.
Готовото тесто преместете в чист съд, покрийте и оставете да втаса за около 2 часа или докато удвои обема си.
След това от тестото се оформят топчета със средна големина. Във всяко топче се слага различен пълнеж /шоколад, локум, стафиди/.
Във форма за мъфини се слагат хартийки и във всяка хартийка се слагат по 3 топчета /както е показано на една от снимките/. Оставят се да втасат и се намазват с разбития жълтък, прясно мляко и олио.
Поръсват се със захар и филиран бадем.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на приятен загар.
Важно: Всички продукти трябва да са със стайна температура и помещението, в което се работи да е затоплено.
Забележка: От тестото може да се направи и цял козунак.