Начин на приготвяне
Форма с падащо дъно - 18 см и две малки формички сърце и кръгче с основа 10 см или форма с размер 20 см.
Направете основата, като в блендер смелите овесените ядки, какаото и шоколада. Добавете меда и предварително разтопеното и охладено масло. Разбъркайте и оформете лепкаво тесто. Растелете го по дъното на формата и заравнете с лъжица. Приберете в хладилника да се стегне.
Направете чийзкрема, като разбъркате меда, маскарпонето и ванилията до хомогенен крем. Продуктите трябва да са на стайна температура.
Накиснете желатина в малко студена вода и оставете да набъбне за около 15 мин.
Междувременно разбийте 200 мл от сметаната на крем. Загрейте останалите 60 мл от сметаната и залейте желатина. Разбърквайте хубаво, докато се разтвори. Добавете желатина на тънка струйка към маскарпонената смес и разбъркайте хубаво.
Добавете на части разбитата сметана, като разбърквате внимателно, докато се поеме от крема с маскарпоне. Отделете малка част от крема за украса, покрийте със стреч фолио и приберете в хладилника.
Добавете в крема нарязаните парченца шоколад и разбъркайте. Изсипете готовия крем върху основата в тортената форма, покрийте със стреч фолио и приберете най-малко за 4 часа в хладилника да стегне.
При готовност отстранете ринга на формата, като преди това минете по ръба с тънък нож. С шприц оформете от заделения крем розички и поръсете чийзкейка със захарните фигурки и шоколадовите люспи.
Чийзкейкът Страчатела е готов.