Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с шоколад и лешници

Чийзкейк с шоколад и лешници

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Чийзкейк с шоколад и лешници2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • бисквити - 250 г
  • масло - 70 - 80 г разтопено
  • течен шоколад - 400 г
  • лешници - 100 г да са печени
  • крема сирене - 500 г
  • пудра захар - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяме течния шоколад и крема сиренето на стайна температура. Натрошаваме бисквитите и ги смиламе. Отделно смиламе и лешниците.

Към бисквитите добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. След това добавяме 1-2 с.л. от шоколада и малко от смлените лешници. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.

След това я изсипваме в тортена форма с диаметър около 22-23 см и притискаме добре. Слагаме я в хладилник, докато се охлади и се втвърди.

Малко преди да извадим блата от хладилника с помощта на миксер разбиваме крема сиренето и пудрата захар. Към така получената смес добавяме и останалия течен шоколад.

Изваждаме блата от хладилника и отгоре изсипваме полученият крем. Отгоре украсяваме с останалите лешници. След това връщаме чийзкейка в хладилника за поне 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: