Начин на приготвяне
Оставяме течния шоколад и крема сиренето на стайна температура. Натрошаваме бисквитите и ги смиламе. Отделно смиламе и лешниците.
Към бисквитите добавяме разтопеното масло и разбъркваме добре. След това добавяме 1-2 с.л. от шоколада и малко от смлените лешници. Разбъркваме добре до получаването на хомогенна смес.
След това я изсипваме в тортена форма с диаметър около 22-23 см и притискаме добре. Слагаме я в хладилник, докато се охлади и се втвърди.
Малко преди да извадим блата от хладилника с помощта на миксер разбиваме крема сиренето и пудрата захар. Към така получената смес добавяме и останалия течен шоколад.
Изваждаме блата от хладилника и отгоре изсипваме полученият крем. Отгоре украсяваме с останалите лешници. След това връщаме чийзкейка в хладилника за поне 3 часа.