Ловджийски винен кебап

Ловджийски винен кебап

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
386
151
129
1
17/04/2017
"Истинските ловджии се познават не по пушките, а по вкусния кебап, който приготвят"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 232
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете виното да поври десетина минути с дафиновия лист и зрънцата бахар. Похлюпете и отстранете от огъня. Оставете да престои докато подготвите другите продукти.

Нарежете свинското месо на парчета с големината на хапки, лука на средна големина, а чесъна на дребно.

Гъбите нарежете на тънки лентички и запържете много бързо в краве масло. В олиото изпържете лука, чесъна и месото, като при пърженето прибавите и кимиона.

В съда с гъбите и кравето масло направете запръжка на брашното и черния пипер, като я угасите с червеното вино, но след като предварително сте извадили дафиновия лист и зърната бахар. Когато се получи сос, го изсипете при месото и оставете да къкри на бавен огън.

Добавете 200 мл. вода и оставете да ври под капак докато сосът остане на половина. Ако предпочитате по-гъст сос може да го посгъстите с 1-2 с.л. царевично нишесте или настърган картоф.

Малко преди да е напълно готово ястието посолете и поръсете с черен пипер. При сервиране може да поръсите с накълцани пера зелен лук. Подходяща гарнитура е сварен чист ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар