Ловджийски винен кебап

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Ловджийски винен кебап
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Истинските ловджии се познават не по пушките, а по вкусния кебап, който приготвят"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 600 г
  • гъби - 200 г различни видове
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • червено вино - 500 мл сладко
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бахар - 3 зрънца
  • дафинов лист - 1 бр.
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете виното да поври десетина минути с дафиновия лист и зрънцата бахар. Похлюпете и отстранете от огъня. Оставете да престои докато подготвите другите продукти.

Нарежете свинското месо на парчета с големината на хапки, лука на средна големина, а чесъна на дребно.

Гъбите нарежете на тънки лентички и запържете много бързо в краве масло. В олиото изпържете лука, чесъна и месото, като при пърженето прибавите и кимиона.

В съда с гъбите и кравето масло направете запръжка на брашното и черния пипер, като я угасите с червеното вино, но след като предварително сте извадили дафиновия лист и зърната бахар. Когато се получи сос, го изсипете при месото и оставете да къкри на бавен огън.

Добавете 200 мл. вода и оставете да ври под капак докато сосът остане на половина. Ако предпочитате по-гъст сос може да го посгъстите с 1-2 с.л. царевично нишесте или настърган картоф.

Малко преди да е напълно готово ястието посолете и поръсете с черен пипер. При сервиране може да поръсите с накълцани пера зелен лук. Подходяща гарнитура е сварен чист ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: