Богати пълнени чушки

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Богати пълнени чушки2 / 2
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Пълнените чушки не са това, което баба ви е показвала. Вижте нашите, за да разберете какво сте пропуснали да опитате досега"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 бр. червена камба
  • чушки - 1 бр. зелена камба
  • чушки - 1 бр. жълта камба
  • моркови - 1 бр. голям, обелен и рендосан
  • царевица - 250 г от консерва
  • орехи - 30 г счукани
  • стафиди - 30 г дребни, светли
  • масло - 4 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л белени, сурови
  • лук - 1 глава, рендосан
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се бланшират за 5 минути в кипяща вода, след което се изваждат и изплакват със студена вода. Разполовяват се по ширина и се изчистват от семките.

В купа се смесват царевицата, лука, морковите, орехите, слънчогледовите семки, стафидите, 1 с.л. галета, солта и пипера и се разбъркват хубаво.

Чушките се пълнят със сместа, поръсват се с останалата галета и отгоре се нарежда маслото, а върху него се разпределя настъргания кашкавал.

Чушките се нареждат в намаслена тавичка и се пекат около 30 минути до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: