Начин на приготвяне
Измийте, разрежете тиквичките на половина по дължина и ги издълбайте. Наредете ги в намазнена тавичка. В горещ тиган запържете нарязаните на ситно моркови и лук. Добавете ориза, каймата и подправките.
Когато се запържат добре, налейте водата и лимоновия сок. Оставете да се задушава за 5-10 мин. Когато сместа е леко охладена, започнете да пълните тиквичките с нея. В тавичката изсипете 1 ч.ч. вода, 2 лъжици олио и сол на вкус. Печете на 200 градуса.
За соса
Запържете брашното. Добавете и киселото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Сложете малко вода и сол на вкус.
За разядката
Нарежете на ренде издълбаната вътрешност от тиквичките, морковите и чесъна. Запържете ги добре и добавете малко вода, за да се задушават. Когато са омекнали и водата е изпарена, ги свалете от котлона и оставете да се охладят.
Намачкайте с вилица твърдо сварените яйца и добре объркайте цялата смес. Овкусете със сол, кимион и лимонов сок.
Бон Апети! :) Богатите пълнени тиквички са готови.