Свински сърца в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
03/05/2012
"Докато сърцата се задушават до божествен вкус в гювеча, вие ще имате време да приготвите подходяща гарнитура!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо29 662
  • Преглеждания за месеца576
  • Преглеждания за седмицата111
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински сърца - 4 броя
  • лук - 5 глави
  • праз - 2 стръка
  • гъби - 250 г
  • джоджен - 5 с.л. накълцан пресен
  • магданоз - накълцан, на вкус
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - млян, на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - на вкус, ронена
  • сол
  • вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистените сърца да се сварят до омекване, но не ги сварявайте до пълна готовност. Извадете ги и ги нарежете.

Загрейте 100 мл мазнина в широк тиган и запържете накълцаните по-едро лук и праз.

Добавете почистените и нарязани гъби, а малко след това и сърцата. Разбъркайте с подправки и прехвърлете в гювеч.

Добавете дафиновите листа, пресния джоджен и още подправки при нужда.

Залейте виното, сложете капак и пъхнете да се пече 1 час на 180 градуса.

Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие и стъклен капак 26 см
32.00 лв.
24.64 лв.
Виж ››

Гответе каквото си поискате във вашия нов дълбок тиган с капак! Има незалепващо каменно покритие, което гарантирате съвършено приготвянето на любимите ястия. Дръжката на тигана е термоизолираща.

Рейтинг

5 8
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
томко
томко
09.08.2012 20:05
страхотия много си падам по карантиика
31628
2
0