Начин на приготвяне
Подготвяме си част от продуктите, като първо разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг. От лимона се настъргва кората му и се изцежда сокът му.
Орехите се смилат. Брашното се пресява с бакпулвера. С миксер в дълбока купа се разбиват маслото с пудрата захар. Към тях се прибавят жълтъците един по един, сокът от лимона и кората му, млякото, орехите и брашното смесено с бакпулвера.
Най-накрая се прибавят и разбитите на сняг белтъци. В намаслена и набрашнена тавичка се изсипва сместа, а върху нея се нареждат нарязаните на резенчета праскови от компот.
Пече се в умерена фурна за около 30-40 минути. След като е готов, сладкишът се поръсва с пудра захар, докато е още топъл.
Коментари