Целина фрикасе

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Целина фрикасе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • целина - 2 глави
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • жълтък - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се почиства, обелва, измива и се нарязва на филии. Във вода се слагат солта и черия пипер и в нея се вари целината.

След като се свари, се отцежда, а бульонът не се изхвърля. Жълтъците се разбиват и се смесват с киселото мляко. В маслото се запържва брашното, заедно с нарязания чесън.

Правим сос като добавяме от бульона. Сосът се вари около 10 минути. Махаме го от котлона и към него прибавяме киселото мляко с жълтъците. Разбъркваме хубаво. Целината се нарежда в чиния и се полива с готовия сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: