Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от продуктите за него, увийте го в стреч фолио и оставете настрани.
Пригответе си плънката, залейте спанака с вряла вода. Натрошете сиренето, добавете яйцето и изстискания предварително спанак, разбъркайте добре. Отделно настържете кашкавала на едро.
Разделете тестото на две равни части. Разточете топките поотделно върху хартия за печене (за по-лесно пренасяне) с точилка на кръгли листи с диаметър 30 см.
Поръсете единият лист с галета, в средата на листа поставете ¼ от плънката под формата на топка, а останалата плънка наредете в кръг и на разстояние от топчето. Поръсете само плънката с галета и настъргания кашкавал, поставете втория лист отгоре.
В средата, където е топчето плънка, поставете купа с отвора надолу върху него и леко притиснете, за да се получи вдлъбнатина, а краищата на пая притискате с вилица.
Нарежете краищата на пая на ленти с дебелина 2 см, достигащи до захлупената купа и леко усучете, плънката да е отгоре.
Отстранете купичката и намажете мястото под нея с разбитите жълтък и зехтин, поръсете със семена. Преместете пая с хартията в подходяща тава, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.