Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешка плешка с плънка от пилешки воденички

Агнешка плешка с плънка от пилешки воденички

Агнешка плешка с плънка от пилешки воденички
Снимка: Денислава Веселинова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация, която може да накара дори заклетите вегетарианци да преосмислят позицията си относно яденето на месо"

Необходими Продукти

  • агнешка плешка
  • пилешки воденички - 1 пакет (500 г)
  • лук - 3 глави нарязан
  • сол - на вкус
  • джоджен - 1 - 2 стръка
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко олио запържваме лука и след това прибавяме сварените вече воденички. Добавяме червен, черен пипер, магданоз, чубрица и джоджен. Оставяме плънката за малко настрани.

Слагаме измитата агнешка плешка плешка в тава за печене, като преди това я намазваме с олио.

След като сме подготвили плешката и сме я поставили в тавата, прибавяме и готовата плънка, след което увиваме хубаво с фолио за печене и слагаме в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: