Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешка плешка с плънка от дроб

Агнешка плешка с плънка от дроб

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешка плешка с плънка от дроб1 / 2
06/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешка плешка - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • агнешки дроб - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и с нож се отваря пространството между кожата и ребрата. Посолява се отвътре.

Мазнината се сгорещява, в нея се пържи нарязаният на ситно лук, добавя се оризът и след няколко минути се добавя черният пипер и нарязаният на ситно предварително сварен дроб.

Разбърква се и са добавя нарязаният на ситно магданоз. Половината доматено пюре се размива в 1 чаша гореща вода и се добавя към сместа. Разбърква се и се вари 5 минути.

Сваля се от котлона и се пълни плешката. Зашива се отворът, намазва се от всички страни с мазнината и червения пипер и се слага в тавичка, в която е налята 1 чаша гореща вода.

В нея се размива остатъкът от доматеното пюре. Пече се на силна фурна час и половина, като плешката се обръща няколко пъти и се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня
Ваня
Не е възможно 1.30ч.да се пече при сила фурна и да има сос да обръщаш плешката и да поливаш,при положение че сме сложили само 1 чаша вода. Опитайте може и да се получи. Иначе рецептата е много
хубава.
Поздрави!
06.09.2014 23:17