Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Традиционна леща яхния с домашна наденичка

Традиционна леща яхния с домашна наденичка

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
4231883
Традиционна леща яхния с домашна наденичка
Снимка: Teodora Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Традиционна леща яхния с домашна наденичка - какво повече ви трябва за вечеря."

Необходими Продукти

  • леща - 500 г
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 100 мл
  • джоджен
  • девисил
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате, измивате и нарязвате на ситно лука и моркова. Задушавате ги малко във вода и олио и прибавяте още вода и лещата.

След като поври малко, добавяте доматеното пюре и подправките.

Когато лещата е омекнала, се прави запръжка на лещата яхния от брашното и червения пипер с малко олио и се добавя към лещата.

Може да поднесете традиционна леща яхния с домашна наденичка с прясно изпечен колбас или друго по избор.

Вижте също в колко вода да варите лещата, както и кои са правилата за вкусно сготвена леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: