Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско руло със сирене и ароматни подправки

Свинско руло със сирене и ароматни подправки

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Свинско руло със сирене и ароматни подправки
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Сервираме свинското руло със сирене и подправки с чаша любимо червено вино, наздраве"

Необходими Продукти

  • свинско месо - - 1 кг плешка или шол
  • растителна мазнина - 1 с.л.
  • чедър - 100 г сирене
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • индийско орехче - ½ ч.л. на прах
  • сол - 22 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се смила с решетка 3 мм. Добавят се солта и подправките. Омесва се добре. Смила се още веднъж със същата решетка.

Добавя се настърганото сирене и отново се омесва.

Сместа за соленото руло се разделя на две.

Парчетата се увиват стегнато в намаслено алуминиево фолио.

Стягат се с памучен конец или мрежичка.

Поставят се във фурната за 2 часа и половина на 150°C заедно с кафена чашка вода.

Свинското руло може да се сервира както топло, така и студено, но обезателно това свинско руло със сирене и ароматни подправки с чаша сухо червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Много лесно се развиват. Но ако искате може да разрязвате рулото с фолиото. След това го обелвате
20.02.2020 12:46
Потребител#241258
Потребител#241258
Рецептата ми се стори интересна, но имам въпроси.
Рулата се поставят в тавичка и в нея се налива чашка вода?
Охлаждат ли се преди да се развият от фолиото?
20.02.2020 11:09