Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с тиква и джинджифил

Чийзкейк с тиква и джинджифил

Ralitsa AngelovaRalitsa Angelova
Новак
11334
Чийзкейк с тиква и джинджифил2 / 2
07/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Чийзкейк, който ще ви вземе акъла Гарантирано"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 350 г
  • маскарпоне - 150 г
  • тиква - 250 г печена
  • краве масло - 90 г
  • джиджифил - 70 г
  • индийско орехче - 7 г
  • канела - 10 г
  • кафява захар - 125 г
  • пудра захар - 90 г
  • портокалови кори - 20 г
  • ванилия - 0.2 г
  • бисквити с масло - 250 г Еверест
  • орехи - 90 г
  • жълтък - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и орехите се натрошават на едри парчета.

Маслото, което предварително е оставено да омекне на стайна температура, се обърква с бисквитите и орехите. Прибавя се щипка канела.

След което сместа се разстила по формата за торта и се прибира за 15 минути в хладилника да стегне.

Тиквата се слага да се пече. След като е изпечена, се остъргва с лъжица и се оставя да се отцедят соковете на тиквата през цедка за около 15 мин.

Към вече изпечената и отцедена тиква прибавяме кафявата захар, джинджифила (който трябва да е нарязан на ситно, портокаловите кори, инд. орехче и канелата. Разбъркваме добре и оставяме за около 10 мин. в хладилника да изстине добре сместа;

Крема сиренето и маскарпонето се оставят предварително да се темперират за около 20 минути преди употреба. След което се смесват добре с пудрата захар и жълтъците.

Към крема от сирената се прибавя около 50 г от тиквената смес, така че да може белият крем да стане бледо оранжев.

Разстиламе крема от сирена върху бисквитения блат. Оставяме да стегне в хладилника поне 2 часа.

След като вече чийзкремът е стегнал във формата, отгоре намазваме с тиквения крем. Поръсваме чийзкейка с натрошени бисквити, орехи или шам-фъстък за декорация.

Чийзкейкът с тиква и джинджифил е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: