Начин на приготвяне
Бисквитите и орехите се натрошават на едри парчета.
Маслото, което предварително е оставено да омекне на стайна температура, се обърква с бисквитите и орехите. Прибавя се щипка канела.
След което сместа се разстила по формата за торта и се прибира за 15 минути в хладилника да стегне.
Тиквата се слага да се пече. След като е изпечена, се остъргва с лъжица и се оставя да се отцедят соковете на тиквата през цедка за около 15 мин.
Към вече изпечената и отцедена тиква прибавяме кафявата захар, джинджифила (който трябва да е нарязан на ситно, портокаловите кори, инд. орехче и канелата. Разбъркваме добре и оставяме за около 10 мин. в хладилника да изстине добре сместа;
Крема сиренето и маскарпонето се оставят предварително да се темперират за около 20 минути преди употреба. След което се смесват добре с пудрата захар и жълтъците.
Към крема от сирената се прибавя около 50 г от тиквената смес, така че да може белият крем да стане бледо оранжев.
Разстиламе крема от сирена върху бисквитения блат. Оставяме да стегне в хладилника поне 2 часа.
След като вече чийзкремът е стегнал във формата, отгоре намазваме с тиквения крем. Поръсваме чийзкейка с натрошени бисквити, орехи или шам-фъстък за декорация.
Чийзкейкът с тиква и джинджифил е готов.
Коментари