Начин на приготвяне
Тиквичките и морковите се обелват с белачка за картофи и се рендосват на едро ренде. В купа се разбиват яйцата с вилица, добавя се натрошено сирене и брашно или галета, аз сложих 2 равни с. л. галета. Разбъркват се добре.
Поръсваме настърганите зеленчуци със сол и черен пипер, добавят се и нарязаните пресни подправки, разбърква се и сипваме в тава намазана с олио и поръсена с брашно, аз ползвах тавата от йенско стъкло.
Сипва се купата с разбити яйца, сирене, 2 с. л. олио и отново се разбърква и заглажда отгоре с лъжица. Печем в студена фурна 180-200 градуса за 30 минути докато се зачерви и яйцата стегнат.
Изважда се тавата, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме във фурната за още 5-6 минути докато се разтопи и леко се зачерви. Изважда се, леко се охлажда и нарязваме запеканката на порции.
Поднасяме с домашно овче кисело мляко. Толкова е вкусно, че ще се влюбите в тази запеканка от първата хапка. Вкусно е както топло така и студено!
Вкусната и бърза запеканка с тиквички и моркови е готова.
Коментари