Сочна торта от стар козунак

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
113
1k
581
439
1
Сочна торта от стар козунак
Снимка: Анонимен
1 / 7
21/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
"Със стар козунак най-сочната торта ще приготвите - от нас да го знаете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме крема - в тенджера разбиваме жълтъците със захарта, добавяме прясното мляко, захарта и брашното и разбъркваме.

Бананите, които ще използваме е най-добре да са презрели, защото са по-сладки. Пасирайте ги и ги прибавете към сместа. Сложете на котлона и бъркайте до завиране и сгъстяване. По желание добавете една бучка масло и разбъркайте.

В друг съд нагрейте млякото и добавете начупения шоколад, бъркайте до хомогенизиране. Козунака нарежете на тънки филийки, с дебелина около 5-6 мм.

В тава с падащо дъно наредете плътно от козунака, полейте от шоколадовата смес и разпределете от крема. Така повтаряме до свършване на козунака, като най-отгоре разпределяме крема.

Покрийте с прозрачно фолио, за да не хване коричка и приберете в хладилник да стегне за няколко часа.

Непосредствено преди сервиране поръсете със захарни пръчици. Много вкусна, сочна и лесна рецепта за оползотворяване на останалия козунак!

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: