Начин на приготвяне
Почваме от крема, защото изисква време да изстине. Разбиваме жълтъците със захарта, добавяме брашното и пудинга. като постепенно добавяме около 200 мл от млякото да се получи гладка кашичка.
Останалото мляко слагаме да заври.Г орещото мляко сипваме на тънка струйка към жълтъчната смес при непрекъснато бъркане, след което връщаме сместа в тенджерата и варим гъст гладък крем. Слагаме върху крема фолио за свежо съхранение да не хване коричка и оставяме да изстине напълно.
За блата: Разбиваме белтъците с щипка сол до образуването на меки връхчета, добавяме постепенно захарта и разбиваме до разтопяването й. Прибавяме една след друга лъжиците брашно и бъркаме внимателно със шпатула.
Във форма за торта с падащи страни сложете хартия за печене, разпределете едро нарязаните предварително запечени (най-бързо става в микровълновата фурна) орехи или лешници. Изсипете белтъчната смес отгоре, изравнете и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 мин.
Оставете блата да изстине напълно. Обърнете го в чиния за торта с ядките отгоре. Затоплете леко течния шоколад и разпределете върху ядките. Начупете бисквитите на две на три и ги подредете върху шоколада.
Дойде ред да довършим крема: разбийте леко омекналото масло на пухкав крем, добавяйте лъжица по лъжица от млечния крем като разбиваме непрекъснато. Трябва да получим хубав пухкав крем. Разделете го на две.
Разтопете шоколада на водна баня, оставете леко да изстине и го добавете към едната част от крема, разбъркайте до пълното поемане.
Трябва да довършим тортата, върху бисквитите разпределете шоколадовия крем, след това жълтия крем.Изравнете и приберете в хладилник за 2-3 часа.
Разбийте сметаната, може да измажете тортата или като мен да шприцовате розички върху цялата торта. Оставете за няколко часа в хладилника най-добре за цяла нощ.
Коментари