Торта Рошко

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Торта Рошко
Снимка: Анонимен
1 / 5
01/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Рошава, симпатична, вкусна тортичка за нашите приятели"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • масло - 1 ч.л.
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
  • За крема
  • крема сирене - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче (0.2 г)
  • За пълнежа
  • банани - 2 бр. нарязани на колелца
  • За украсата
  • бадеми - 50 г
  • шоколад - 50 г
  • стафиди - 50 г в шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме сместа за блатовете. Разбиваме яйцата със захарта.

Добавяме маслото, какаото, ванилията и лимонената киселина и отново разбиваме.

Смесваме брашното с бакпулвера и на порции го сипваме в сместа.

Разделяме сместа на две равни части и изпичаме два блата с еднакъв диаметър. Оставяме ги да се охладят.

За крема за тортата разбъркваме крема сиренето, сметаната, ванилията и захарта и прибираме във фризера да се стегне за 40 минути. След това изваждаме и разбиваме с миксер на гладък крем.

С част него намазваме единия блат и отгоре плътно подреждаме кръгчета банан.

Отгоре поставяме втория блат и го намазваме с крем. Намазваме с крем и отстрани.

Подреждаме шоколадовите стафиди и набучваме бадемите с острата част нагоре. С нож настъргваме шоколада на едри стърготини директно върху тортата.

Прибираме шоколадовата торта за една нощ в хладилника да се стегне добре.

Тортата Рошко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: