Лимоново масло за сладкиши

21/04/2017
"Вкусни идейки за начинаещи кулинари "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоновата кора се настъргва на ситно, като се внимава да не се засяга бялата част.

Изстисква се сокът на лимоните.

В тиган се смесват настърганата кора, сока, маслото, захарта и яйцата и се загряват при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Готовото сгъстено лимоново масло се сипва в стерилизирани бурканчета и се охлажда.

Маслото се държи в хладилник и е годно за употреба до 3 седмици.

Ароматното лимоново масло се влага в кейкове и плодови пити, като им придава страхотен вкус.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар