Соленки с брашно от лимец

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
142
393
252
255
1
22/04/2017
"Само почакайте да излязат тези соленки от фурната, цял ден ще имате да си хрухкате от тях "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 180
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 400 г
  • вода - 250 мл
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 кубче
  • кашкавал
* мерки и количества
Соленки

Начин на приготвяне

В топличка водичка слагаме маята със захар и сол. Добавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме за 30 минути да втаса.

След това разточваме на тънко и с нож режем на ленти. Отгоре настъргваме кашкавал.

Печем докато стане лека коричка. Ако са по-тънки ще станат много хрупкави, ако са дебели ще са по-меки.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
21.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар