Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмар на скара за ценители

Калмар на скара за ценители

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Ценители сме на морските деликатеси и още какви - веднага загряваме скарата!"

Необходими Продукти

  • калмари - туба
  • марината
  • зехтин - 3 суп. лъжици
  • хималайска сол
  • чесън - 1 скилидка пресован
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • копър - няколко стръка накълцан на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарът се почиства от очите, ципите и се отстранява вътрешната кост. Пипалата са по-трудни за чистене, но пък са най-вкусни! Измива се добре.

По тубата се правят леки прорези с остър нож.

Смесваме съставките за маринатата (отделяме 1 лъжица от нея) и намазваме калмара хубаво. Оставяме поне 15 минути в маринатата и поставяме на загрятата скара.

Обръщаме да се изпече от всички страни до златисто. Не трябва да се препича, защото става жилав!

След изпичане, намазваме с отделената марината.

Гарнира се с с магданозено песто, лимонов сос и други ароматнии добавки по ваш вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: