Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Портокалови суфлета

Портокалови суфлета

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Портокалови суфлета
Снимка: Анонимен
5 / 6
22/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Вашите гости ще се влюбят в тези въздушни, ароматни изкушения, приготвени в истински портокалови кори"

Необходими Продукти

  • портокали - 5 бр.
  • брашно - 40 г
  • масло - 40 г
  • захар - 50 г
  • белтъци - 3 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 200 градуса. Кората на единия портокал се настъргва, а сокът му се изцежда в купа.

Горната част на останалите портокали се отрязва (като капаче). С малък остър нож се минава около вътрешната част на кората и между портокаловите резени. Изваждаме портокаловата сърцевина с лъжичка и също с лъжичка издълбаваме много добре до кора.

От извадената портокалова вътрешност изцеждаме сока и го добавяме към вече изцедения от първия портокал. Трябва да получим около 300 мл сок.

В съд разтопяваме маслото на слаб огън и към него с енергично разбъркване сипваме брашното. Сваляме от котлона и добавяме портокаловия сок и захарта. Връщаме на котлона и варим до сгъстяване. Оставяме да изстине.

Издълбаните портокали увиваме във алуминиево фолио и поставяме в купички - купичките да са точно, колкото да се вкарат портокалите, без да мърдат. Нареждаме ги в тава за печене.

Разбиваме белтъците много добре до твърда пяна и смесваме с портокаловата смес.Веднага разпределяме готовата смес в портокаловите формички и слагаме в горещата фурна да се пекат. Печенето трябва да продължи 20-25 минути, като през това време фурната в никакъв случай не трябва да се отваря, за да не вкараме студен въздух.

Изпечените суфлета изваждаме веднага от купичките и сервираме поръсени с пудра захар. Вашите гости ще се влюбят в тези въздушни, ароматни изкушения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: