Суфлета с череши

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Суфлета с череши1 / 2
02/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сметана - 1 1/2 ч.ч., 375 г, пълномаслена
  • сладко - 150 г, от череши, почистено от костилките или свежи череши
  • белтъци - 4 бр.
  • лимонтузу - 1/4 ч.л.
  • захар - 3/4 ч.ч. (150 г), на пясък
  • череши - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива, докато стане на сняг и се оставя в хладилника. Ще са необходими 4 формички за суфле (8 см). Черешите се разбиват в блендер, докато станат на пюре и се прехвърлят в купа. Белтъците се разбъркват с лимонтузуто и захарта в съд на водна баня, върху едва къкреща вода.

Бърка се непрекъснато с миксер на ниски обороти, като постепенно се увеличава скоростта на миксера на високи обороти, докато сместа образува твърди връхчета. Внимателно се размесват белтъците с черешовото пюре, а след това с 3/4 ч.ч. (180 мл) от сметаната.

Получената смес се прехвърля във формичките за суфле, като се заглади повърхността. Замразява се 6 часа. 30 мин най-малко е времето, когато трябва да бъдат извадени от хладилника преди консумация. Със сметаната се шприцоват краищата на всяка порция и се украсява с черешка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: