Лимецова питка с хрупкава кора

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова КаменоваПомощник Готвач5310427071
22/04/2017
"Когато хапвате от тази питка и не може да спрете, докато не я изядете, знаечи е приготвена по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • кафява захар - 1 ч. л.
  • прясно мляко - 200 мл хладко
  • вода - 100 мл хладка
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 - 2 с л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята в съд с хладката вода, захарта и 1-2 с л брашно, изчакайте да шупне.

Пресейте внимателно брашното, то е по-едро смляно от пшеничното, и направете кладенче.

Изсипете шупналата мая, прясното мляко, щипката сол и замесете меко тесто, като използвате зехтина за оформянето на тестото на гладка топка. Оставете да втаса около 1 час.

Сложете в тава с незалепващо дъно или върху хартия за печене и направете тънка питка.

Оставете да почине още 30 минути и печете до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар