Солен кекс с извара

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
23/04/2017
"Добре дошли в клуба на почитателите на солените кексове - най-вкусните кексове на света "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 939
  • Преглеждания за месеца242
  • Преглеждания за седмицата66
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със солта. Към разбитите яйца се прибавя заквасената сметана и след разбъркване се прибавя и киселото мляко. Всичко се разбърква добре.

Брашното се пресява. Бакпулверът се смесва с брашното. Лъжица по лъжица се прибавя от брашното към останалите продукти, като едновременно и се разбърква сместа.

Плънката се приготвя като се смесят изварата и сиренето. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват със изварената смес.

Ароматът на чесън е доста силен и който не го обича може да го пропусне и да увеличи количеството на зеления лук (оригиналната рецепта е само със зелен лук).

За кекса е подходящо да се използва форма за хляб. Тя се намаслява и поръсва с брашно.

Във формата се изсипва половината тесто, а върху него се разпределя плънката равномерно, без да се натиска и размазва. Отгоре се покрива с останалото тесто.

Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 за около 50 мин. до златисто кафеникав загар. След като се извади от фурната се покрива с кърпа за да омекне коричката.

Източник: sentimentsinthekitchen

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар