Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен Кейк с Извара и Шунка

Солен Кейк с Извара и Шунка

Солен Кейк с Извара и Шунка
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Харесваме солените кейкове, не само защото са вкусни, а и защото са чудесно мезе за бира"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • извара - 150 г
  • шунка - 150 г
  • сол - 3/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко със содата. Сместа се разбърква, след което се прибавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера.

Отново продуктите се разбъркват. Прибавя се солта и се добавят нарязаната на дребно шунка.

Разбърква се и тестото се изсипва в намазнена и набрашнена тава.

Соленият кекс се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Соленият Кейк с Извара и Шунка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Вкусотия!
14.06.2018 23:23
1