Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със солта. Към разбитите яйца се прибавя заквасената сметана и след разбъркване се прибавя и киселото мляко. Всичко се разбърква добре.
Брашното се пресява. Бакпулверът се смесва с брашното. Лъжица по лъжица се прибавя от брашното към останалите продукти, като едновременно и се разбърква сместа.
Плънката се приготвя като се смесят изварата и сиренето. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се смесват със изварената смес.
Ароматът на чесън е доста силен и който не го обича може да го пропусне и да увеличи количеството на зеления лук (оригиналната рецепта е само със зелен лук).
За кекса е подходящо да се използва форма за хляб. Тя се намаслява и поръсва с брашно.
Във формата се изсипва половината тесто, а върху него се разпределя плънката равномерно, без да се натиска и размазва. Отгоре се покрива с останалото тесто.
Кексът се пече в предварително загрята фурна на 180 за около 50 мин. до златисто кафеникав загар. След като се извади от фурната се покрива с кърпа за да омекне коричката.
Източник: sentimentsinthekitchen