Телешко шкембе за мезе

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Готвач
123
421
562
114
2
24/04/2017
"Знаете, че телешкото шкембе не е просто мезе, а състояние на духа и начин на живот "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 117
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко шкембе - 1 кг
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • оцет - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества
Мезета

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе измийте добре и сложете да се вари в тенджера под налягане за 90 минути.

След като бъде добре сварено, го извадете и нарежете на ивици.

Разтопете маслото в подходящ съд и прибавете към него месото заедно с оцета, зехтина, солта, черния пипер и лютия червен пипер.

Така получената смес пържете с постоянно бъркане за около десет минути.

Най-накрая прибавете и чесънa, който сте нарязали на малки парчета.

Оставете около една минута заедно с чесъна да се пържи и веднага свалете телешкото шкембе за мезе, за да не се получи твърде доминиращ чеснов аромат.

Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Кръгла бамбукова дъска за сервиране със стил
22.99 лв.
Виж ››

Изключително елегантна и качествена бамбукова дъска за презентация. С нея може да подготвите продуктите за гответе или да ги поднесете на своите гости. Кръглата дъска е със слюдено покритие, което ѝ гарантира дълъг живот. Подарете си удобството в кухнята с нашата бамбукова дъска за презентация.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар