Начин на приготвяне
Свареното шкембе нарежете на тънки лентички (жулиени).
Нарежете на ситно една глава лук.
В тиган загрейте 1 кафяна чашка зехтин и пуснете лука, запържете за 2-3 мин. след което добавете нарязаното шкембе и един дафинов лист.
Посолете, налейте чашка топла вода и захлупете съда.
Задушете до омекването на лука.
Изсипете доматите и доматения концентрат. Разредете с 1 кафяна чашка топла вода или зеленчуков бульон.
Добавете щипка захар и гответе шкембето на тиган около 20 мин.
Малко преди да го свалите от огъня, наръсете с настъргания пармезан и овкусете с щипка черен пипер.
При поднасяне отново поръсете телешкото шкембе ала пармиджана с настърган пармезан.
Да ви е сладко!