Начин на приготвяне
Чушките се белят и се нарязват на ленти. Спанакът и копривата се попарват за 2-3 минути във вряща вода, след което се изчистват и нарязват на ситно.
В голяма купа се разбиват яйцата, добавя се натрошеното сирене (използвам 150 г купешко и 150 г домашно), гъбите, копривата и спанакът. Ако сиренето не е достатъчно солено добавете и сол на вкус, както и черен пипер.
В моя случай домашното сирене е пресолено, така че огретена не се нуждае от повече сол. Разбърквате всичко добре и прехвърляте в намазнена малка тава.
Огретенът се пече във фурната, на 180 градуса, за около 35 минути или докато сместа видимо е стегнала и отгоре е придобила приятен загар. Сервира се охладено за да се режат по-лесно равномерни парчета.