Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Хлебчета с овесени ядки и семена

Хлебчета с овесени ядки и семена

Хлебчета с овесени ядки и семена
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Усещате ли аромата, който се носи от кухнята? Божествен е"

Необходими Продукти

  • мая - суха 1 пакет от 7 грама
  • кисело мляко - 200 мл
  • вода - 100 мл за маята
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • брашно от ленено семе - 1 с.л.
  • овесени ядки - 3 - 4 с л фини
  • пълнозърнесто брашно - за измесване
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипват се в купа бялото брашно, брашното от ленено семе, царевично брашно, сол, овесени ядки и се разбърква с вилица да се смесят.

В средата се оформя кладенче, сипва се киселото мляко, олиото, яйцето и активираната мая.

Разбърква се с вилица на топка тесто, докато е възможно, после се сипва на плот поръсен с пълнозърнесто брашно и се меси докато спре да лепне.

Оставя се на топло да втаса 40 минути, разделя се на 7-8 части и се оформят хлебчета като краищата леко се изтъняват. Нареждат се в широка тава върху хартия за печене, намазваме отгоре с олио, поръсваме семена и с нож се правят по три разреза.

Печем в загрята фурна 170 -180 градуса докато се зачервят около 30 минути. Поднасяме топли. Вкусни и здравословни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: