Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Содено хлебче с ориз, овесени ядки, магданоз и семена

Содено хлебче с ориз, овесени ядки, магданоз и семена

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Содено хлебче с ориз, овесени ядки, магданоз и семена
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Това далеч не е обикновено содено хлебче, а истинска симфония от вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • ориз - 150 г (сварен)
  • овесени ядки - 100 г + още 20 г за поръсване
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • кисело мляко - 100 г
  • сода за хляб - 1 кафена лъжичка
  • оцет - 1 к.л.
  • морска сол - 1 равна чаена лъжичка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • ленено семе - 2 с.л.
  • конопено семе - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каната на блендер слагаме сварения ориз, половината овесени ядки, яйцето, кравето масло (да е леко размекнато), киселото мляко, содата за хляб, оцета, морската сол, магданоза, конопеното семе. Блендираме.

Трябва да се получи по-рядка от обикновената кексова смес. Добавяме и другата половина овесени ядки към сместа и разбъркваме.

На дъното на намаслена формичка за хляб посипваме малко овесени ядки и изливаме сместта. Заглаждаме и отгоре отново поръсваме с овесени ядки.

Печем в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.

Хлебчето е супер лесно за направа и подходящо за хора, които избягват консумацията на бяло брашно или са на диета. Подходящо както за закуска, така и за намазване с различни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Ще пробвам тази рецепта
24.09.2018 15:53
1