Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печен черен дроб в плик

Печен черен дроб в плик

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Печен черен дроб в плик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Да се приготви черен дроб, който хем да се изпече, хем да остане сочен, си иска майсторлък, който ние с удоволствие ще ви покажем"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 500 гр., птичи, заешки
  • лук - 2 броя
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • подправки - за дреболии
  • плик за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива, отцежда и нарязва в купа. Към него се добавят едро нарязания лук и подправките. Поръсват се с олио и се объркват много добре.

Изсипват се в плик за печене и се завързва с лентичката. Пликът се надупчва с игла на няколко места и се поставя в тава, която се слага на средната скара на загрята фурна.

Дробът се пече на 180-200С за 30-40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
45
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ива
Ива
Маги ,както всички твои рецепти са много сполучливи предполагам ,че и тази ще е такава.
06.09.2013 22:56