Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в ароматна марината

Пилешки пържоли в ароматна марината

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2271k3412k5
Пилешки пържоли в ароматна марината2 / 2
24/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Майсторите знаят - за перфектни резултати на скарата, трябва да сложите точната марината"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • за маринатата
  • бяло вино - 300 мл
  • розмарин - 1 - 2 клончета
  • босилек - 1 - 2 клончета
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • черен пипер
  • червен пипер - лют по желание
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се прави на пържолки и всяка се начуква хубаво. Подреждат се в дълбока купа.

В друг съд се излива бялото вино и към него се добавят подправките.

Розмаринът и босилекът се оставят на клончетата и се потапят във виното.

Скилидките чесън се пресоват или нарязват на много ситно. Лютият червен пипер и солта са според индивидуалният вкус на всеки.

Накрая се добавя и зехтинът и всичко се разбърква. С тази марината се заливат пържолите, като трябва да ги покрива с около един пръст.

Хубаво е пържолите да се разбъркат в маринатата. Купата се покрива с домакинско фолио и престоява в хладилник поне 5- 6 часа.

Колкото повече стоят в пържолите, толкова по-крехки и ароматни стават. След като се извадят от маринатата, се пекат до готовност на силно загрята скара или грил тиган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: