Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Ароматна марината за свинско с вино

Ароматна марината за свинско с вино

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Ароматна марината за свинско с вино
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
16/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Дайте насам свинското за няколко часа, да видите как само ще го мариноваме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг (плешка, бут)
  • червено вино - 100 мл
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер
  • бял пипер
  • чубрица
  • сминдух
  • подправка - 1 с.л. за скара
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката или бута на дебели пържоли, посолете съвсем леко и начукайте или нацепете на няколко места с острието на ножа.

В голяма купа сипете виното, подправката за скара, захарта и останалите подправки, разбъркайте и хубаво натрийте месото.

Нарежете лука на едро, а чесъна - на на няколко парченца. Покрийте купата с домакинско фолио и оставете да се овкусява за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: