Пиле с гъби и спанак

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пиле с гъби и спанак2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Спанакът е най-добрият приятел на пилешкото месо, защото се допълват взаимно и защото комбинацията между тях е дяволски вкусна"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 800 г
  • лук - 1 глава
  • спанак - 400 г
  • картофи - 2 броя
  • гъби - 400 г
  • маслини - 6 броя обезкостени големи
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1 с.л.
  • бял пипер - 1/2 ч.л.
  • олио
  • босилек
  • риган - 1 ч.л. сух
  • сол
  • кашкавал - 200 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото нарежете на малки хапки. Картофите обелете и нарежете на кубчета.

Загрейте мазнина в тиган и запържете пилешкото. Извадете го и в същия тиган запържете накълцания лук и почистените и нарязани гъби.

В тава смесете пилешкото с лука и гъбите, добавете накълцан чесън, картофите нарязаните маслини и объркайте с бланширания и нарязан спанак. Овкусете с подправките.

Долейте 1 ч.ч. пилешки бульон и сложете да се пече за около 20 минути в умерена фурна или до готовност на картофите.

Извадете, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
31
21
10
Дай твоята оценка: